Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Sassenheim, hoofdvestiging Amsterdam

Voorkom brandgevaar door overbelasting van de elektriciteit

Redactie teylingen-elektricien.nl, 15 juni 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Sassenheim en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Viking Elektra

Bij elke groep in de groepenkast geldt een maximum vermogen van 3. 600 WattWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze gebruiken meer vermogen dan toegestaan?Dan zal de groep automatisch uitschakelen op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd in gebruik zijn

Als de stroomvraag hoger is dan het maximum vermogen dat geleverd kan worden, kan er overbelasting optreden in de groep. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom nodig heeft, wat kan leiden tot overbelasting van de groep. Bij overbelasting van de elektriciteit kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over overbelasting, wat een veilig gevoel geeft. Om te voorkomen dat er overbelasting optreedt, kunt u ervoor kiezen om extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Maak uw kookervaring veilig en efficiënt met inductie

Een verantwoorde keuze op het gebied van elektrisch koken is inductie. Bij deze kookplaat wordt er relatief veel stroom gebruikt, maar er gaat vrijwel geen stroom verloren tijdens het koken. Bij het koken op gas gaat er daarentegen veel meer gas verloren in vergelijking met inductie.

Laat een gecertificeerde elektricien uw groepenkast aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Het wordt niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer of uw groepenkast moet worden uitgebreid.

Zorg voor een veilige werking van uw elektrisch systeem met behulp van een erkende elektricien

Als u vaak te maken krijgt met stroomstoringen vanwege overbelasting van de groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden door een erkende elektricien. Waag u niet aan deze klus, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6128 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter