Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Sassenheim, hoofdvestiging Alphen aan den Rijn

NEN-keuring Sassenheim

Heeft u behoefte aan een betrouwbaar team voor uw NEN-keuring in Sassenheim? Als u op zoek bent naar een degelijke NEN-keuring, dan zit u goed bij Viking Elektra. Onze bekwame monteurs voeren de keuring uit en kunnen meteen eventuele problemen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

Voor de veiligheid van installaties en apparatuur worden diverse NEN-keuringen regelmatig uitgevoerd. In zakelijk opzicht zijn de meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, relevant. Tevens wisselt het tussen laagspanning, namelijk NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is de dominante norm voor toepassing in particuliere huizen. Door onze vakkundigheid als elektricien kunnen wij Viking Elektra snel en accuraat voor u uitvoeren. U bent van harte welkom om via 0172 239 439 een afspraak met ons te maken.

NEN-1010 keuring in Sassenheim

Bij de NEN-1010 keuring worden bestaande elektrische installaties op laagspanning onderworpen aan een inspectie. Alle installaties in een normale woning vallen hier ook onder. Veiligheid en het verminderen van risico's op brand en elektrocutie zijn cruciaal bij de NEN-1010 normen.

Bij inspecties en keuringen voor projectafwerkingen is het gebruikelijk om deze norm te volgen. Deze norm wordt gevolgd bij keuringen van elektrische installaties, bijvoorbeeld bij de overdracht van een koopwoning. Al vele jaren geldt de NEN-1010 als de norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties eraan voldoen.

Er bestaat ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, deze norm dient als een helderdere versie van de NEN-1010. Voor keuringen is de NEN-4010 norm niet de standaardkeuze. Deze norm is speciaal opgesteld om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Sassenheim

Bij een NEN-3140 keuring ligt de nadruk meer op bedrijfsmatige aspecten en is het essentieel om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de relevante voorschriften. De voorschriften van de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op het starten van nieuwe installaties. Dit zijn bijvoorbeeld voorschriften die in acht genomen moeten worden bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in uw huis, zoals zonnepanelen.

Over het algemeen zijn NEN-3140 keuringen niet iets waar consumenten vaak mee te maken krijgen. Als werkgever profiteert u van aanzienlijke meerwaarde door periodiek deze keuring uit te voeren. Met oog voor detail inspecteren onze elektriciens uw installaties volgens de NEN-3140 normen.

NEN-3140 keuringen zijn vooral gericht op bedrijfsvoering en zijn essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende eisen. Bij de NEN-3140 is de nadruk vooral gelegd op het opleveren van nieuwe installaties. Deze dienen eveneens nageleefd te worden bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Meestal zullen consumenten niet vaak in aanraking komen met NEN-3140 keuringen. Als werkgever is het cruciaal om deze keuring op regelmatige tijdstippen te laten uitvoeren. Hierdoor staan de elektriciens van Viking Elektra tot uw dienst om uw installaties te keuren volgens de NEN-3140 voorschriften.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van Viking Elektra een dagelijkse klus.

Wanneer een NEN-keuring?

Bij ingrijpende veranderingen aan de elektrische installatie van een woning is het voor particulieren van belang een NEN-keuring te laten uitvoeren. Indien u van plan bent krachtstroom aan te leggen of extra groepen te plaatsen, is een keuring belangrijk. Het laten uitvoeren van een keuring is aan te raden bij het kopen van een nieuwe woning.

Het uitvoeren van regelmatige NEN-keuringen is een must voor werkgevers. Door middel van deze keuringen kunt u altijd aantonen dat u voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u eveneens uw positie bij enkele verzekeraars versterken en de veiligheid van uw personeel en klanten waarborgen.

Schakel Viking Elektra in voor uw NEN-keuring

Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze specialisten zijn er om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Wij waarborgen de veilige en efficiënte werking van uw installatie.

Als u een inspectie wilt inplannen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Indien u wilt overleggen over de mogelijkheden, neem dan telefonisch contact met ons op. Als u wilt dat wij met u in contact komen, vul dan ons contactformulier in op de website.

Veel gestelde vragen

Dient er altijd een NEN-keuring te worden uitgevoerd? In Nederland bestaat geen verplichting voor een NEN-keuring. Overweeg dat verzekeraars een keuring kunnen voorschrijven om deel te nemen en daarmee de veiligheid van uw installaties te waarborgen.

Wat zijn de te nemen maatregelen als mijn woningelektra wordt afgekeurd?

Bij afkeuring zullen er aanpassingen moeten worden gemaakt in de elektrische installatie. Laat dit gerust over aan de vakmensen van Viking Elektra.

Door wie kunnen NEN-keuringen worden uitgevoerd?

Het uitvoeren van NEN-keuringen is voorbehouden aan een professionele NEN keurmeester. Deze persoon heeft een certificaat behaald voor de specifieke NEN norm die gekeurd dient te worden.

Kan ik zelf beoordelen of een NEN-certificaat geldig is?

Bij NEN-certificaten is het mogelijk om zelf de echtheid en geldigheid te controleren. Scan de QR-code op het NEN certificaat om te controleren of het correct is uitgegeven.


Viking Elektra staat voor u klaar in Sassenheim
Over ons

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0172 239 439

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Viking Elektra

Door Berry
Op 28 maart 2024
10

Echt vakmannen. Ik moest extra groepen laten trekken naar mijn keuken en krachtstroom aan laten leggen voor een nieuwe kookplaat. We konden niet laten in frezen omdat de keuken al gestuckt was dus moest er een andere oplossing worden gevonden. Daarbij is er een perfecte oplossing gevonden. Ook hebben ze gelijk mijn meterkast gefatsoeneerd qua bekabeling alles netjes weggewerkt en getest wat niet op de factuur stond. Tauhied is echt een vriendelijke man die overal bij meedenkt en de beste oplossing zoekt voor de klant. Zeker een aanrader voor iedereen die een goede en betaalbare elektricien zoekt.

Door M.M
Op 1 maart 2023
10

Wij hebben een nieuwe inductie kookplaat gekocht. De schema klopte niet en de monteur/elektricien kon toch de bedrading goed aanleggen. Eindelijk kon ik weer eten koken. Bedankt

Door B.V.D.S
Op 17 februari 2023
10

Ik heb mijn stoppenkast laten vervangen door Viking Elektra. Ze waren erg behulpzaam, reageerden snel en gaven goed advies. Inmiddels geniet ik zo'n twee maanden van mijn nieuwe stoppenkast.

Door A.D.J
Op 15 februari 2023
10

Tauhied communiceerde super goed over planning en wijzigingen na de offerte, iets wat ik zeer waardeerde. Daarnaast verrichte hij zijn werk voor een goede prijs en is het werk wat hij deed goed verricht. Ik raad 'm aan!

Door J.P
Op 22 december 2022
10

Viking Elektra converted my apartment to 3-phase so I could purchase an induction stove. Tauheid was very responsive and patient with my (many, many) questions and took the time to make sure I understood what was needed for this conversion. He even went above and beyond, helping me apply for the conversion with the grid manager, Liander. He provided and estimate of costs and the final price was exactly as reflected in the estimate. We scheduled a time and he arrived promptly and completed the job thoroughly and professionally. I highly recommend Viking Elektra.

Door J.A
Op 28 september 2022
10

Afgelopen zaterdag de voorbereidingen getroffen en maandag alles geïnstalleerd en afgemaakt. Doordat wij met een deadline zaten heeft Viking toch de ruimte weten te creëren en alles op tijd en netjes bij ons af te ronden. M.T. Ashikali is een aardige elektricien die weet waar het om gaat! Zeker een aanrader voor de volgende klus.

Door R.B
Op 23 augustus 2022
10

Super friendly and professional staff, arrived on time and did a very good job! Highly recommended!

Door Toby Plancius
Op 27 juli 2022
10

Zeer vakkundig en vriendelijke lui. Professioneel, secuur en alles super netjes achtergelaten!

Door Lúthien Merilin
Op 23 juli 2022
10

Snelle en correcte service!

Door Robin
Op 23 juli 2022
10

Viking elektra heeft bij mij een nieuwe hoofdschakelaar geplaatst zodat ik klaar ben voor een 3 fase aansluiting! Hij kon al snel op korte termijn langskomen en heeft nog veel vragen van mij beantwoord naast de hoofdschakelaar. Erg aardige man en doet zijn werk erg goed!

Door M.M
Op 21 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door Marieke van Boven
Op 3 juli 2022
10

Via mijn stiefbroer kwam ik bij Viking Elektra terecht. Bij ons was er een stop doorgebrand en viel continu de stroom uit in ons huis. Tauhied van Viking Elektra kon vrij snel de diagnose stellen dat de oorzaak niet uit ons huis kwam (wat we eerst dachten). We hadden teveel groepen op 1 aardlekschakelaar. Hij heeft nu voldoende aardlekschakelaars per groep erin gezet. Ook de oude aardlekschakelaar bleek verouderd en die is vervangen. En hij heeft een hoofdschakelaar bijgeplaatst, die hadden we er niet tussen zitten. Sindsdien is onze stroom niet meer uitgevallen en voelen we ons weer een stuk veiliger nu het allemaal goed in elkaar zit. Tauhied is goed te bereiken en prijzen werden goed gecommuniceerd. We raden hem zeker aan.

Door Laura Mourus
Op 14 juni 2022
10

Hele fijne en snelle communicatie. Daarnaast denkt Viking Elektra ook mee in oplossingen.

Door N
Op 10 maart 2022
10

Neemt alle tijd voor je vragen, denkt mee en legt helder de mogelijke opties uit. Werkt netjes en secuur en vraagt een keurige prijs. Dikke 10!

Door C.V
Op 4 maart 2022
10

Fijne service gehad van Viking Elektra. Complete meterkast vervangen. Goed en netjes werk gedaan en heeft ons voorzien van alle informatie. Reageert snel op mails en telefoontjes, komt gemaakte afspraken netjes na. Zeer vriendelijk!

Door J.S
Op 24 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.S
Op 23 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.W
Op 20 januari 2022
10

Vriendelijk en professioneel. Werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Geeft ook advies en is goed bereikbaar. Flexibel en denkt mee waar nodig. Erg prettige ervaring.

Door E.M
Op 20 januari 2022
10

Ik ben echt tevreden. De elekticien heeft perfect zijn werk gedaan, netjes en mooi. Hij was bekwaam en vriendelijk. Super goed.

Door C.D
Op 5 januari 2022
10

Super friendly staff - did the job well and quickly. very happy.

Door R.E
Op 14 december 2021
10

De elektricien van Viking die mij geholpen heeft was snel beschikbaar, zeer professioneel, meedenkend en vriendelijk. Zeer aanvaardbare prijsstelling voor wat er geleverd is.

Door P.C
Op 26 november 2021
10

Afspraak kon snel gemaakt worden en door flexibiliteit van beide zijden op de dag aangepast worden naar een geschikter moment. Na een korte inventarisatie van de situatie werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. Netjes uitgelegd en afgewerkt, inclusief labelen van reeds aangelegde fasedraad met afwijkende kleurstelling. Tevreden over de verleende service.

Door J.B
Op 18 november 2021
10

Ik had kortsluiting in de badkamer bij de wasmachine aansluiting. Meerdere elektriciens gebeld maar niemand had tijd, tot ik Viking Electra vond. De elektricien was onderweg naar Amsterdam maar die klus kon , hij had die klant gebeld, wachten. Hij is direct gekomen en heeft het probleem vakkundig verholpen. Een goede prijs kwaliteit verhouding, complimenten.