Tips voor bij een stroomstoring

U bent net lekker aan het koken en opeens valt alle stroom uit. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling valt alle stroom uit. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Hoe kunt u een defect apparaat identificeren?

Als de stroom opeens uitvalt, is het belangrijk om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Het opsporen van een defect apparaat of elektrische aansluiting kan simpelweg gebeuren door middel van de stekkerproef. Bij het uitvoeren van de stekkerproef moet u rekenen op ongeveer 10 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u bezit.

In het geval dat u dit niet zelf wilt doen, kunt u een elektricien inschakelen. Houd er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn. Het komt doordat de elektricien toch is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Identificeer het apparaat dat de stroomstoring veroorzaakt

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgezet of dat de zekeringen van de groepen zijn weggenomen. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Pak een stekker en stop deze één voor één in het stopcontact en zet ze één voor één aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door de apparaten, is de installatie het probleem. In dat geval kunt u het beste een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u te verhelpen. Ga er niet zelf mee aan de slag omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6128

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een duurzamer huis met eenvoudige aanpassingen
> Voorkom brandgevaar door overbelasting van de elektriciteit
> Een professional inschakelen voor krachtstroom aanleggen